Zorg

Wat moet je doen bij gehoorproblemen?

Wanneer we ouder worden kunnen we hier allemaal wel eens last van hebben, gehoorproblemen. We horen sommige geluiden minder of horen we een ruis, wat andere geluiden belemmert en je deze niet meer zult horen. Wanneer je op leeftijd bent is dit natuurlijk een van de zaken die komen kijken bij ouderdom, maar is het alsnog erg vervelend. Er zijn namelijk ook vele jongere mensen die last hebben van hoorproblemen. In dit blog willen we graag met je kijken naar de verschillende leerproblemen, maar vooral wat we hier nu tegen kunnen doen!

Wat moet je doen wanneer je last hebt van hoorproblemen?

Niet iedereen merkt bij zichzelf dat hij of zij last heeft van hoorproblemen. Wanneer je gehoor afneemt, gaat dit namelijk in hele kleine stappen. Je zult zelf nauwelijks merken dat je gehoor achteruitgaat, maar voor de mensen om je heen zal dit wel opvallen! Om te weten of je nu een gezond gehoor hebt, zou je een aantal testen kunnen doen. Je kunt jezelf bijvoorbeeld testen aan de hand van verschillende soorten geluiden, zodat je er vervolgens achter kunt komen hoe gezond je gehoor is.

Echter zijn er ook andere middelen die je helpen om het gehoor in de gaten te houden en te kijken of deze wel gezond is. Wanneer je je gehoor wil laten testen, zul je bij de audicien het beste advies krijgen!

Een gehoortest bij de audicien

Wanneer je zelf hoorproblemen ervaart, is het verstandig om hier direct actie op te ondernemen. Een audicien is in eerste instantie de beste optie om een gehoortest te doen, waarna de audicien een analyse kan maken van je gehoor.

Op basis van de sterkten en zwakten van het gehoor kijkt de audicien naar de verschillende mogelijkheden om je gehoor zo min mogelijk te beschadigen. Wanneer je slecht hoort zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om een gehoorapparaat aan te schaffen, maar is het ook verstandig om de oorzaak te voorkomen. Wanneer je de oorzaak weet te vinden en dit kan voorkomen, zul je langzamerhand werken naar een gezonder gehoor!

Zorg voor een gezond gehoor

Het is erg belangrijk om over een gezond gehoor te beschikken. Je wilt natuurlijk het liefst zo veel mogelijk horen, maar door bepaalde omstandigheden kan de kwaliteit van je gehoor toch achteruitgaan.

Waar de kwaliteit van het gehoor bij ouderen vaak achteruit gaat door ouderdom, zijn het bij jongeren vaak de earphones die zorgen voor een slechter gehoor. De earphones staan erg luid en worden voor een lange tijd in de oren gehouden, waarna het trommelvlies constant harde trillingen moet opvangen. Na enkele jaren constant gebruik van earphones die te hard staan, zal gehoorschade al snel te merken zijn.

Het is daarom belangrijk om te voorkomen dat je earphones of koptelefoon niet veel harder dan het gewenste volume staat, zodat je gehoorschade zoveel mogelijk kunt voorkomen!

Dit vind je misschien ook leuk...