dietist amsterdam
Lichaam

Wat een diëtist in Amsterdam voor je kan betekenen

In de hoofdstad kom je allerlei ziektes en aandoeningen tegen. Er wonen veel mensen en er is een enorme diversiteit aan levensstijlen, culturen en gezondheidsproblemen. Variërend van darmproblemen tot ondervoeding tot eetstoornissen. En nog veel meer.  Een diëtist in Amsterdam kan deze mensen goed helpen.

Wat doet een diëtist?

Een diëtist is een specialist op het gebied van voeding in relatie tot ziekte en gezondheid. Dat wil zeggen dat hij of zij patiënten behandelt met een op maat gemaakt voedings- of dieetadvies. Dat advies wordt bepaald door de gewoontes van de cliënt, de persoonlijke wensen en behoeften en het eventuele ziektebeeld. Bij extreem overgewicht spreken we bijvoorbeeld van obesitas en dan is het heel belangrijk dat je goed begeleid wordt op vlak van je voedingspatroon en vooral je eetgedrag. En dat je hulp krijgt van een gespecialiseerde diëtist. Maar diëtisten helpen ook met aangepaste voedingspatronen bij diabetes (suikerziekte), eetstoornissen, darmproblemen, kanker en meer medische problemen. 

dietist amsterdam

Een diëtist kan je onder andere helpen met een aangepast voedingspatroon bij:

  • overgewicht of obesitas
  • diabetes 
  • hart- en vaatziekten
  • prikkelbare darm
  • kauw- of slikproblemen
  • ondervoeding

Meer dan obesitas

De meeste mensen associëren een diëtist dus al gauw met problemen bij overgewicht. Daar kan zo’n specialist absoluut bij helpen maar ze kunnen dus nog veel meer. Iemand die ondervoed is geraakt heeft bijvoorbeeld ook intensieve begeleiding van een diëtist nodig. Bij diabetes heeft het voedingspatroon zoveel invloed, dat het ook daarbij handig is als mensen begeleiding krijgen bij het aanpassen aan hun nieuwe leven. Dat zijn allemaal dingen waar een diëtist mee kan helpen.

dietist amsterdam

Een diëtist in Amsterdam vinden

Het zal je niet verbazen dat het aanbod aan medische specialisten in onze hoofdstad ruim voldoende is. Er wonen immers een heleboel mensen. Zoek daarom altijd goed naar welke diëtist bij jou past. Laat je adviseren door je huisarts en luister eventueel naar mensen met dezelfde klachten en waar zij graag naar toe gaan voor voedingsadvies.

Dit vind je misschien ook leuk...