Zorg

Vrienden maken, hoe doe je dat?

Ben je weleens eenzaam en zou je graag wat nieuwe mensen om je heen willen? Dan ben je lang niet de enige! Veel mensen kampen met eenzaamheid en hebben weinig tot geen mensen om zich heen bij wie ze terecht kunnen. Als je wel wat begeleiding kunt gebruiken bij het maken van nieuwe vrienden, zou je hulp hiervoor in kunnen schakelen. Neem bijvoorbeeld contact op met https://www.praktijkrozenhage.nl/. Uiteraard kun je hier ook zelf mee aan de slag. Hieronder vind je een aantal tips.

Stel je open

Om nieuwe vrienden te maken is het van belang dat je je openstelt. Dit geldt ook voor je lichaamshouding. Probeer vriendelijkheid en warmte uit te stralen. De kans is dan groter dat anderen zich op hun gemak voelen bij je, dan wanneer je bozig kijkt. 

Ga op pad

Neem deel aan activiteiten waarbij je omringd bent door mensen, zoals groepslessen of creatieve clubjes. Zorg dat je iets vindt wat daadwerkelijk bij je past, zodat je de activiteit niet alleen leuk vindt, maar ook nog eens alvast een raakvlak hebt met de andere deelnemers. Probeer tijdens of na de les niet alleen over koetjes en kalfjes te praten, maar zorg ervoor dat het gesprek ook wat persoonlijker wordt dan dat. Op die manier bouw je sneller vriendschappen op.

Zeg ja!

Zeg een tijdje ja op alle uitnodigen die je krijgt, of dit nu voor een evenement is, een koffieafspraak of een verjaardag. Op die manier vergroot je je kansen om leuke mensen tegen te komen. Ook als je moe bent of het stiekem een beetje spannend vindt, is het vaak toch goed om uit je comfortzone te stappen en gewoon te gaan.
Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van nieuwe vrienden? Counseling, coaching en therapie zijn erg waardevolle manieren om aan de slag te gaan met zaken als deze.

Dit vind je misschien ook leuk...