Mens en gezondheid

Uit elkaar gaan met kinderen

Op zich is het al erg triest wanneer je als gaat scheiden met kinderen, de kinderen moeten een keuze maken bij wie ze willen wonen. Niet alleen het leven van de ouders verandert, ook de kinderen krijgen een totaal ander leven. Vaak wordt er gedacht als kinderen nog jong zijn, dat het effect wel mee zal vallen, maar niets is minder waar. Je moet er als ouders achter komen wat er bij je kinderen in hun hoofd omgaat, om ook daar goed op in te kunnen spelen. Nog te vaak heeft een scheiding voor de kinderen invloed op het dagelijks leven of de prestaties op school bijvoorbeeld. 

Keuzes die gemaakt moeten worden

Natuurlijk vinden kinderen hele andere dingen belangrijk dan ouders, wie komt er kijken wanneer je zoontje moet voetballen, gaan jullie nog beiden naar het ballet van je dochter en meer van deze situaties. Je komt dit alleen te weten door te praten met de kinderen, hoe ga je als ouders deze situaties in de praktijk aanpakken? Zo bemiddelaars van zorgzaamscheiden.nl praten met je kinderen, om te achterhalen wat zij het liefste willen. Als ouders kun je hier dan over praten hoe je dit aan wilt pakken.

Laat de kinderen nooit de dupe worden

Voor kinderen is het een nachtmerrie, ouders die uit elkaar gaan dus laat deze niet nog meer de dupe worden van de situatie. Er is niets ergers voor kinderen als zij ouders hebben die elkaar niet meer kunnen luchten of zien, dit heb je als ouders zelf in de hand. Ga er volwassen mee om, er is maar een ding belangrijk in dit verhaal en dat zijn je kinderen. Jullie als ouders hebben een beslissing genomen, die het leven van je kind drastisch veranderd. Dan is het ook aan de ouders om dit zo goed mogelijk op te lossen en ermee om te gaan.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *