https://www.helios-klinieken.nl/zorgaanbod/nekhernia/
Zorg

Hoe werkt een nekhernia behandeling?

Een goede gezondheid is een van de belangrijkste dingen in het leven. Het is dan ook zo, dat alles in het leven te koop is, behalve gezondheid. Dit houdt dus in, dat je je gezondheid altijd voorrang geeft op andere dingen, bijvoorbeeld financiële middelen. Daarnaast kan een slechte fysieke gezondheid ook zorgen voor een slechte mentale gezondheid. Een voorbeeld van deze zo’n gezondheidsklacht is een nekhernia. Een nekhernia kan worden verholpen door een nekhernia behandeling.

Zenuwpijn

Wat is de oorzaak van een nekhernia?

Het is een van de vervelendste soorten pijn, zenuwpijn. Zeker zenuwpijn in je nek. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je tintelingen krijgt in je armen, nekpijn hebt bij het draaien van je hoofd, beperkte bewegingsmogelijkheden hebt of zelfs moeilijk kunt bewegen. Een nekhernia kan worden veroorzaakt door slijtage van de tussenwervelschijf. Dit wordt ook wel schijf degeneratie genoemd. Daarnaast kan een nekhernia het gevolg zijn van een verwonding aan de wervelkolom. Hierdoor wordt ontstaat er een scheur in de kern van de schijf, dit zorgt ervoor dat het kapsel naar buiten gedrukt wordt. 

Fysio

Wat houdt een nekhernia behandeling in?

Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om een nekhernia te verhelpen. Je kunt gebruik maken van fysiotherapie, epidurale steroïde injecties en andere ontstekingsremmers. Wanneer je daarentegen hele heftige klachten hebt, is het zelfs mogelijk om een operatie te ondergaan. Deze operatie kan uitgevoerd worden zonder veel bijwerkingen en risico’s.

Dit vind je misschien ook leuk...