Geen categorie

Het was een harde klap

Al sinds kleins af aan houd ik ontzettend veel van motoren, scooters, brommers en alles wat daarop lijkt. Ook ben ik vaak naar cross en race evenementen gegaan toen ik klein was. Ik kwam daar niet alleen voor de wedstrijd zelf, maar ook om te kijken hoe anderen aan het sleutelen waren aan hun motoren. Ik was altijd erg geïnteresseerd in het sleutelen aan motoren. Ik heb nog geen geld voor een grote crossmotor, maar ik heb wel een mooie scooter waar ik aan kan sleutelen. Vaak ga ik op een zondag samen met vrienden sleutelen aan onze scooters en brommers. Ook gaan we vaak grote stukken rijden en houden wij wedstrijdjes om te kijken wie er het snelste is. Het is een van mijn grootste hobby’s waar ik veel tijd aan besteed en waar ik veel plezier in heb. Toch blijven er altijd risico’s aanwezig en kan het zo zijn dat je een ongeluk maakt. Nu had ik zelf nog nooit echt een ongeluk meegemaakt, totdat ik vorige maand in een botsing terecht ben gekomen met een automobilist.

Wat gebeurde er?

Ik was op een zondag onderweg naar wat vrienden om daar te gaan gamen. Vanwege het slechte weer besloten wij om even niet met de scooters bezig te zijn, maar om een videospelletje te gaan spelen. Echter ben ik onderweg naar mijn vrienden in een botsing terecht gekomen met een auto. Ik reed op de weg en ik hield mij daar aan de snelheidslimiet van 50 kilometer per uur. Het regende erg hard en dat zorgde ervoor dat ik minder zicht had op de weg. Toen ik bij een stoplicht aankwam en daarvoor wilde afremmen, werd ik ineens van achteren geschept door een auto. Het was een harde klap waardoor ik van mijn scooter af vloog en hard op de grond terecht kwam. Ik voelde gelijk dat er iets niet goed was en ik kreeg een heftige pijnscheut in mijn arm. Ik was verkeerd terecht gekomen en de kans was groot dat ik mijn sleutelbeen had gebroken. Ik kon wel zelf na het ongeluk opstaan en heb daarna gelijk een vriend gebeld of hij mij kon ophalen.

Een lang proces

Voordat ik onderweg ging naar het ziekenhuis om foto’s te maken van mijn schouder, ben ik nog in gesprek gegaan met de automobilist. De automobilist gaf aan dat hij mij te laat had gezien en niet op tijd kon remmen voor het stoplicht. We hebben onze gegevens uitgewisseld, zodat wij nog in contact konden blijven voor een schadevergoeding. Ik heb hem laten weten dat ik sowieso een schadevergoeding wil voor mijn scooter, maar dat ik ook een schadevergoeding wil voor het lichamelijk letsel dat ik heb opgelopen. Ik ben vervolgens een rechtszaak begonnen en ik heb een letselschade advocaat in Uden in arm genomen voor specialistisch advies wat betreft letselschade. Het is een lang proces waar ik nu nog mee bezig ben, maar ik heb het volste vertrouwen in een succesvolle uitkomst.

Dit vind je misschien ook leuk...