Geen categorie

Het leasen van een eigen bedrijfsauto

Wanneer je beschikt over een eigen bedrijf, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee dient te houden. Alhoewel je geheel eigen baas kunt spelen, dien je ook zelf rekening te houden met de boekhouding. Je krijgt een duidelijk overzicht in je financiën, waarna je voor jezelf kunt bepalen welke aankopen je wel en niet kunt doen. In dit blog zullen we kijken naar het leasen van een bedrijfsauto. Wat zijn nu de voordelen van leasen, wat houdt shortlease in en wat heeft de BKR-registratie te maken met het leasen van een auto?

De voordelen van het leasen van een auto

Wanneer je nog niet zo lang ZZP’er bent, zul je nog niet altijd beschikken over een zo groot vermogen om een bedrijfsauto te kopen. In deze gevallen biedt het leasen van een auto een perfecte oplossing. Je kunt namelijk een leaseauto voor een bepaalde periode aanschaffen, waar je een maandelijks bedrag zult betalen. De onderhoudskosten zitten bij de prijs inbegrepen, zodat je alleen rekening hoeft te houden met de benzinekosten en het maximaal te rijden kilometers per jaar.

Je kunt ervoor kiezen om een auto voor een langere tijd te leasen, maar is shortlease ook steeds populairder onder ZZP’ers!

Shortlease zzp zonder BKR

Wanneer je een voor een relatief korte periode wilt beschikken over een bedrijfsauto, kun je kiezen voor een shortlease voor de desbetreffende auto. Met een shortlease zzp zonder bkr kun je een leasecontract afsluiten voor een korte periode, waar je ook niet rekening hoeft te houden met een eventuele negatieve BKR-registratie. Sommige dealers willen geen deal met je sluiten wanneer je beschikt over een negatieve BKR-registratie, maar zijn er ook vele dealers te vinden die de zaken persoonlijk met je nakijken en je hierop zullen beoordelen!

BKR-registratie en leasen

Het Bureau KredietRegistratie, waar BKR voor staat, is een Nederlands kredietregistratiebureau. Het BKR registreert alle in Nederland afgesloten contracten en kredieten van ieder persoon. Wanneer je bepaalde rekeningen meermaals niet betaalt, zal jouw naam een negatieve stempel krijgen bij het BKR. Dealers kunnen zien wanneer je over een negatieve BKR-registratie beschikt, waardoor zij de deal af kunnen slaan.

Wanneer je over een negatieve BKR-registratie beschikt, is het goed om te kijken naar een dealer die jou individueel beoordeelt bij het leasen van een auto. De dealer mag deze verantwoordelijk op zichzelf leggen, waardoor je zorgeloos zaken kunt doen met de dealer en kunt rijden in de auto die je altijd al op het oog had!

Dit vind je misschien ook leuk...