rollator aanbieding
Zorg

Familielid met verminderde mobiliteit? Schaf een rollator aan

Is er bij jou in de familie iemand die merkbaar achteruit is gegaan qua mobiliteit? En is het ondertussen eigenlijk niet meer verantwoord dat deze persoon zelfstandig loopt, zelfs in en om het huis niet? Dan is het een aanbeveling waard om met diegene het aanschaffen van een rollator te bespreken. Een rollator biedt namelijk ondersteuning bij het lopen en het houden van evenwicht. En dat terwijl een rollator niet eens veel hoeft te kosten, zeker als je een rollator in de aanbieding weet te vinden.

rollator aanbieding

Hoe een rollator leidt tot meer levenskwaliteit

Misschien heeft de mindervalide in jouw familie wel veel familieleden en vrienden die hulp en ondersteuning bieden. Dit is zeer prijzenswaardig natuurlijk. Maar toch wil een mens soms meer. Je wilt ook een stukje zelfstandigheid en autonomie behouden. En dus zelf kunnen bepalen wat je wanneer en waar gaat doen. Wat dit betreft biedt een rollator als geen ander soelaas. Met een rollator kan iemand weer langere en verdere wandelingen ondernemen. Zo kan je familielid weer aan meer lichaamsbeweging toekomen, iets dat de bloedcirculatie alleen maar ten goede komt. Ook het onderhouden van sociale contacten wordt weer wat makkelijker. Meer levenskwaliteit dus, en dat is precies wat je iemand die al op leeftijd is gunt, toch?

rollator aanbieding

Help bij de afstelling

Mocht je familielid inderdaad een rollator aanschaffen, dan is het wellicht fijn als je wat hulp biedt bij het correct afstellen hiervan. Het gaat dan vooral om de handvaten. Deze dienen op horlogehoogte te zitten en wel op het moment dat de gebruiker rechtop staat met de armen strak langs het lichaam. Deze afstelling verdient aandacht. Zitten de hendels namelijk te laag, dan heeft de onderrug het te zwaar te verduren, terwijl als de handvaten te hoog zitten de schouders en bovenrug overbelast worden.

Dit vind je misschien ook leuk...