schematherapie opleiding
Zorg

Een goede schematherapie opleiding

De schematherapie opleiding kun je op vele plekken in Nederland volgen. Ook kun je deze opleiding online volgen en aan het eind van de opleiding je diploma behalen. bij de opleiding schematherapie leer je veel dingen over gedragspatronen en hoe je hier mee om kunt gaan. Je leert hoe je een gedragspatroon kan laten vervangen door een positieve gedachte bij je cliënten. Deze opleiding is speciaal gericht voor mensen die graag andere mensen willen helpen met therapie. 

schematherapie opleiding

Wat leer je bij de opleiding schematherapie?

In deze opleiding leer je dingen over gedragspatronen. Onzekerheid en een minderwaardigheidsgevoel zijn kenmerken die bij zo’n gedragspatroon aanwezig zijn. Dit zijn allerlei voorbeelden van gedragspatronen en vervelende gevoelens die telkens bij de cliënt naar boven komen. In elk leven van een mens komt weleens onzekerheid voor, maar bij een verkeerd gedragspatroon heb je continu last van onzekerheid. Schematherapie wordt veel gebruikt voor mensen met angststoornissen en eetstoornissen. Deze behandeling zorgt ervoor dat de cliënt nare gevoelens herkent en daardoor minder problemen veroorzaken. 

Het doel van schematherapie 

Het doel van schematherapie is om de nare gevoelens of gedachtes die cliënten ervaren, te vervangen door fijne gedachtes. Ook kun je kijken naar realistische gedachten. Zo wilt iemand bijvoorbeeld miljonair worden binnen twee jaar. Dit is meestal  geen realistische gedachte. Als therapeut dien je de cliënt zich hier bewust van te maken.  Angststoornissen zijn ook een van de bekendste stoornissen. Hier helpt schematherapie heel goed bij. Dit komt omdat je dan over je angsten praat en dat zorgt ervoor dat gedachten worden vervuld in nieuwe  fijne gedachtes. Het doel is dus om mensen uit de oude gedragspatroon te halen. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *