Lichaam Zorg

Een behandeling van drugsverslaving voor een betere toekomst

Het is zomer en dat betekent dat het festivalseizoen is gestart. In tijden van de coronacrisis loopt dit natuurlijk wat anders, maar normaal gesproken ben ik in de zomer op meerdere festivals te vinden. Samen met mijn vriendengroep gaan wij een hoop feestjes af en iedereen geniet hier heel erg van. Zo hebben wij allemaal een drukke baan en sommige studeren nog. Hierdoor blijft er niet altijd genoeg tijd over om elkaar wekelijks of maandelijks te zien en in de zomer proberen wij dit altijd een beetje in te halen. Zo doet iedereen altijd zijn best om mee te gaan naar de festivals en feestjes om zo het contact met elkaar te blijven onderhouden! Ook zorgt wat drinken en gezelligheid ervoor dat je lekker in je vel komt te zitten en ik denk dat iedereen hier af en toe wel aan toe is!

Op het festival zelf

Op de dag van het festival verzamelen wij altijd op tijd bij een van onze vrienden. Wij vinden het altijd leuk om vooraf wat te drinken en gezellig met elkaar te wachten op de rest. Eenmaal op het festival of feestje aangekomen heeft iedereen zo zijn favoriete artiesten. Ik hou zelf van meerdere soorten muziek en daarom ga ik graag met de groep mee naar verschillende podia. Ondertussen wordt er lekker gegeten en gedronken en ik denk dat heel veel mensen hier goed mee om kunnen gaan. Zo let iedereen altijd wel een beetje op elkaar zodat er niet teveel gedronken wordt. Echter, wij hadden een vriend die wel eens teveel dronk en ook de afgelopen zomer kwam dit geregeld voor. Het bleek dat hij het niet bij alleen drinken liet en wij zijn hier eens met hem over in gesprek gegaan. Op een gegeven moment valt zo'n situatie als deze op en dan is het heel belangrijk om met elkaar in gesprek te gaan.

Het bleek dat onze vriend een tijdje niet zo goed in zijn vel had gezeten. Dit uitte zich in wat roekeloos gedrag waaronder het gebruik van alcohol. Ook gaf hij eerlijk toe dat hij al een tijd lang last had van een drugsverslaving. Ik vond het heel goed van hem dat hij erover durfde en wilde praten en dat hij zich dus open stelde voor zijn omgeving. Op deze manier kan je vrienden en misschien wel familie helpen om hieraan te werken. Een behandeling drugsverslaving is heel belangrijk en er zijn mensen die hier speciaal voor opgeleid zijn. Mocht je iemand kennen of zelf behoefte hebben aan een dergelijke behandeling, klik dan hier: behandeling drugsverslaving. Ik hoop je hiermee een goede tip te kunnen geven! 

Dit vind je misschien ook leuk...