Michael Jongeneel

Bankieren op basis van klein binnen groot

Michael Jongeneel, directeur bij Triodos Bank, startte zijn verhaal met het filmpje 'Klein - het nieuwe groot.' Hij vertelde hoe Triodos Bank een bijdrage probeert te leveren aan een duurzame wereld door groene bedrijven en organisaties te steunen. Deze zijn te vinden op hun website.

Duurzaam bankieren draait volgens Michael om het nastreven van gezamenlijke waarden en het investeren in mensen - zowel medewerkers als klanten. Volgens hem draait het bij zelforganisatie om "een set afspraken maken binnen een goede context en vervolgens vertrouwen op hun vakmanschap en goede wil".

Leiderschap speelt daarbij een centrale rol.

De presentatie vind je hier.


Over

Ir. Michael Jongeneel is vanaf 2007 werkzaam bij Triodos Bank als COO. Vanaf januari 2012 is hij directeur van Triodos Investment Management. Daarnaast zit hij bij de denktank Worldconnectors, is hij lid van de Raad van Advies van de Stichting laluz en lid van de adviescommissie van Social Enterprise Nederland. Michael werkte eerder bij McKinsey&Company en Accenture.

In de zomer van 2013 begon Triodos met de campagne ‘Klein. Het nieuwe groot.' Hiermee wil de bank mensen verbinden in plaats van producten verkopen. In het filmpje wordt onder meer gezegd: "Elke handeling, hoe klein ook, zet iets in beweging. Wat je elke dag met je geld doet of juist niet doet, maakt verschil. Al die handelingen samen zorgen voor de verandering naar een andere economie. Groener. Menselijker. Innovatiever. Zo maken we van klein het nieuwe groot." Hoe brengt Triodos deze boodschap in de praktijk? En hoe behoudt het zijn integriteit en eigen waarde in de bancaire sector?

In zijn presentatie zal Michael ingaan op de rol die een bank als Triodos kan spelen in die geschetste ‘andere economie' en hoe je succesvol kunt ondernemen en tegelijkertijd naar waarde- in plaats van winstmaximalisatie kunt streven.


Naar Terugblik-pagina

1-3 juli 2015

Third Hague Peace Conference
» Meer informatie


Partner worden?

Word lid van het platform rondom zelforganisatie

Geniet als partner van Stichting Zelforganisatie van alle voordelen.
» Meer informatie 

Stichting Zelforganisatie op Twitter